0
Кошик
0 грн

Що таке шлея з обважнювачами? Для чого потрібна грузова шлея і як правильно використовувати шлею з вантажем для собак?

Ця стаття присвячена такому типу шлейок для собак як грузова шлея для собак, для чого вона потрібна і як правильно тренувати собаку в такому типі амуніції.

Шлея з обважнювачами була розроблена спеціально для порід собак, потребуючих додаткових фізичних навантажень, яких вони не доотримують у звичайному житті, що позначається негативно не тільки на фізичному самопочутті улюбленця, а й призводить до небажаної поведінки вдома: надмірна активність і схильність до вандалізму та руйнувань (часта проблема власників їздових порід собак). Також грузова шлея для собак потрібна для нарощування м'язової маси і розвитку грудної клітини у деяких молоссов (ротвейлерів, пітбулів, стаффордширських тер'єрів тощо).

Якісна грузова шлея для собак має анатомічну форму і виготовляється з міцного матеріалу - ripstop-нейлону або натуральної шкіри, оснащена рівномірно розподіленими кишеньками для вантажу, регульованими ременями і надійними замками. При купівлі шлеї з обважнювачами важливо правильно зняти мірки з улюбленця та вибрати правильний розмір шлеї.

Важливо: починати використання шлеї з обважнювачами рекомендовано не раніше однорічного віку собаки, а в деяких випадках - з півторарічного. Перед початком використання шлеї з обважнювачами необхідно пройти огляд у ветеринарного лікаря. Також не рекомендується використання грузової шлеї для порід собак, схильних до захворювань опорно-рухового апарату.

Як використовувати грузову шлею для собак?

Крок 1 - Складіть графік тренувань

Першочергово необхідно скласти графік тренувань, відпочинку і днів підвищеного навантаження для того, щоб уникнути проблем зі здоров'ям вихованця. Найкращим варіантом стане допомога кінолога і консультація ветеринара.

Якщо ж такої можливості немає, рекомендуємо дотримуватися графіка 2 дні тренувань з вантажем, 2 дні тренувань без вантажу і 2 дні повного відпочинку.

Крок 2 - Привчіть собаку до шлейки

Починати тренування слід з комфортного стану собаки - він має бути привчений до шлейки і носити порожню шлею з легкістю, не відчуваючи явного дискомфорту і не намагаючись її зняти.

Крок 3 - Збільшуйте навантаження поступово

Перший вантаж вагою не більше 50-100 грамів залежно від розміру собаки та його підготовки розміщується в бічні кишеньки на нетривалий час. Другий вантаж розміщується через тиждень у нагрудну кишеню також на нетривалий час. Вага обважнювачів збільшується поступово, щотижня на 50-100 грам і збільшенням часу перебування у вантажній шлеї для собак.

Крок 4 - Запам'ятайте важливі правила

1. Загальна маса шлейки та обважнювачів не повинна перевищувати 20% ваги собаки.

2. Заборонено носіння шлеї з обважнювачами цілий день і під час активних тренувань.

3 Надягайте шлею з обважнювачами після розігріву м'язів і фізичної активності (біг, стрибки).

4. Слідкуйте за тим, щоб шлея була надійно зафіксована, інакше собака може травмуватися під час сильної віддачі обважнювачів.

5. Скорегуйте харчування собаки. У раціоні активного собаки необхідний корм холістик з високим вмістом білка і корм, що містить глюкозамін і хондроїтин.

Товари з цієї новини

Суперціна
Новинка
Акція - 20%
Тренувальна шлея для собак з кишенями для обважнювачів BullyBillows Weight & Fitness Premium Harness
(33)
Тренувальна шлея для собак з кишенями для обважнювачів BullyBillows Weight & Fitness Premium Harness
3900 грн
3120 грн
Економія: 780 грн
Розмір шлейки
  • M
  • L
Колір
Суперціна
Новинка
Акція - 20%
Комплект сталевих обважнювачів для тренувальної шлеї Weight & Fitness Premium Harness BullyBillows Iron Block
(33)
Комплект сталевих обважнювачів для тренувальної шлеї Weight & Fitness Premium Harness BullyBillows Iron Block
Розмір
  • M
  • L
Колір
Сообщить о наличии