0
Кошик
0 грн

Бренди, тренди та інновації в годуванні сучасних домашніх собак

Бренди, тренди та інновації в годуванні сучасних домашніх собак.
Зоомагазин ТорЗоо Одесса_4.JPG
Дискусії про правильне годування собак ведуться серед експертів з харчування, ветеринарів, заводчиків та власників собак.

Щороку на ринку кормів для собак з'являється все більше виробників. Бренди з ім'ям та історією, компанії, що розробляють та виробляють корми за інноваційними технологіями, та використовують альтернативні інгредієнти, та компанії продають корми виготовлені з відходів харчової промисловості.

Умовно всі корми для собак можна розділити на категорії або як заведено на класи:
  • Преміум
  • Економ
У світлі останніх тенденцій та запитів у годівлі з'явилися додаткові категорії – це беззернові та безглютенові раціони, монобілкові та з альтернативних білків комах, веганські. Особливою увагою користуються корми зі свіжих якісних інгредієнтів, складних органічних рецептур нового класу – холістик.

Відповідальні фахівці з харчування, ветеринари та кінологи звертають увагу на походження домашнього собаки від вовка, і прагнуть збалансувати харчування собаки у максимальній відповідності до біологічної природи тварини.

Звідси так багато обговорень натуральної годівлі свіжим м'ясом та рибою. Безумовно, це здорова їжа з єдиним недоліком, хто забезпечить собачий ресторан та щоденне свіже меню? Альтернатива - якісні сухі та готові вологі раціони.

Зоомагазин ТорЗоо Одесса.JPG
Як вибрати якісний збалансований корм для собаки? Чим наповнити собачу миску?
Якщо вас залучила реклама корму або вам порадили у ветклініці чи зоомагазині, завжди цікавтеся декларацією виробника про склад корму. Багато власників собак не довіряють рекламі, ґрунтуються на показниках практичних тестів з годівлі та відгуків споживачів.

Натуральне здорове харчування для собаки не повинно містити у своєму раціоні зерно та глютен. Травна система собаки орієнтована на м'ясо. Короткий кишківник собак не може перетравлювати зерно. Багато мисливських пород собак мають природну непереносимість глютена, тому собаки з чутливим травленням потребують вже з щенячого віку збалансованого беззернового харчування.

При харчовій алергії і непереносимості раціон собаки повинен складатися з монобілка тварини, що легко всмоктується організмом. Для цього підходить елімаційна/виключна дієта.

Зоомагазин ТорЗоо Одесса_2.JPG
Корми на основі білка комах
 
Харчовою революцією в годуванні стали нішеві корми з урахуванням білка комах. Ці ЕКО продукти – тренд 21 Століття, присутні не лише в кормах для тварин, а й в інноваційних раціонах продуктів для людей. Незамінні амінокислоти, антиоксиданти та імуностимулятори, які є в білку харчових комах, привернули увагу не тільки шанувальників здорового харчування, але й солідні інвестиції.

Так, мережа супермаркетів у Швейцарії відкрила спеціалізовані відділи з інноваційними продуктами, включаючи і корми для тварин.

Зоомагазин ТорЗоо Одесса_1.JPG
Піонерами кормів для собак на основі комах можна вважати ТМ BELLFOR.
У 2016 році вперше в Німеччині було вироблено сухий гіпоалергенний корм LANDGUT-SCHMAUS.

У листопаді 2020 року бренд NESTLE Purina запустив проект Beyond Nature's Protein для ринку Швейцарії, а у березні 2021 року компанія MARS оголосила про випуск корму на інсектах Lovebug в Англії.
Корм на основі білка комах - апетитний варіант харчування для собак усіх порід з харчовою алергією та непереносимістю, повноцінна альтернатива м'ясному корму.

Вегетаріанський корм для собак - це рецепти засновані на яйцях і молоці, причиною такого годування є етичні міркування та ЕКЗ свідомість. Однак, Німецька асоціація захисту тварин виступає проти вегетаріанського харчування собак, як не підходить вигляду.

І найоптимальніший вид корму для собак – це корма класу холістик.

Холістиками називають корми для собак у складі яких інгредієнти найвищої якості, придатні для харчування людиною. Рецептура таких кормів ретельно підібрана та збалансована.

Особливо дбайливе виробництво, з насиченням лише натуральними вітамінами та мікроелементами, без синтетичних добавок, без ГМО, з дуже високим вмістом білка.

Як правило, холістичні корми для собак випускають невеликими партіями із свіжих регіональних продуктів. Корми належать до високого цінового сегменту, але є можливість знайти продавців якісних кормів за цінами виробника, прямих постачальників.

Правильна концепція в харчуванні - запорука довгого та щасливого життя вашого собаки.


Експерт TORZOO Світлана Торчинська.